« Vorige pagina

Kinderen brengen een groot deel van de dag door op school, waarvan gemiddeld 65% zittend. Er is recent veel onderzoek gedaan naar het effect van bewegen op cognitie en op schoolprestatie van kinderen. Aanvullend doet het lectoraat Bewegen In en Om School (BIOS) praktijkgericht onderzoek naar de ervaringen van leerkrachten en de behoeften van leerlingen ten aanzien van extra beweegmomenten gedurende de schooldag. Tijdens deze workshop maak je op een actieve manier kennis met het onderzoek rondom bestaande beweeginterventies op scholen.

Deze workshop is ook interessant voor directie, IB-ers, pabo-ers

Workshopleiders: Mirka Janssen & Steven Mauw

Mirka Janssen is lector van het lectoraat Bewegen In en Om School (BIOS) aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast verzorgt zij vanuit PLAYgrounds scholingstrajecten voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Zij is opgeleid tot vakleerkracht bewegingsonderwijs, Bewegingswetenschapper en Epidemioloog.

Steven Mauw is projectleider bij het lectoraat Bewegen In en Om School (BIOS) en opleidingsdocent aan de Hogeschool van Amsterdam. Ook verzorgt hij vanuit PLAYgrounds scholingstrajecten voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Hij is opgeleid tot vakleerkracht bewegingsonderwijs en heeft ruim 8 jaar ervaring in het (speciaal) basisonderwijs.