« Vorige pagina

Vandaag – donderdag 1 juli  – staan we stil bij het 12,5 jarig jubileum van onze collega Robin.

Robin is al 12,5 jaar aan de slag om de methodiek Beweeg Wijs met veel enthousiasme op verschillende scholen in de regio Achterhoek te verankeren. Veel mensen kennen Robin o.a. als een van de buurtsportcoaches van de Gemeente Berkelland. De eerste jaren reisde Robin 4 keer per week naar Apeldoorn om op SBO De Prinsenhof het pleinspelen te begeleiden. Vanuit ‘leraar24’ kwam er een filmploeg om het werk van Robin te filmen.  Volg de link (er staan 3 filmpjes, bekijk het tweede filmpje (foto Robin) vanaf 2 minuut 30 seconden). Een boeiend filmpje waarin Robin al ruim 10 jaar geleden heel positief over zijn vak als speelbegeleider spreekt.
Na de Prinsenhof kwamen andere scholen in beeld en langzamerhand werd Robin’s week voller en voller. Mooi om te zien dat hij zich bijna altijd langdurig verbindt aan een school en de leerlingen. Zo werd hij een gewaardeerde collega op de VCO scholen in Eibergen die later samengingen tot Het Sterrenpalet. Robin werkt daar nog steeds met veel plezier en combineert dat met het werk bij de kinderopvang. In Eibergen (zijn woonplaats) heeft Robin meegedacht bij de ontwikkelingen van het fraaie plein én hij was de eerste collega die Beweeg Wijs #BewegendRekenen ging begeleiden. Ook op het fraaie Pelkpark plein van De Kolibrie en de Bataaf in Winterswijk verzorgt Robin al jaren de speelbegeleiding. Ook was Robin met veel plezier een poos lang een bekende sport pedagogisch medewerker bij kinderopvang SKE op het terrein bij Sportclub Neede.
Voor zijn werk in Apeldoorn reed Robin zoveel kilometers vanuit Ruurlo dat er een éérste bedrijfsauto werd aangeschaft, een VW polo waarin door Robin direct een Ajax vlaggetje werd gehangen om aan te geven dat voetbal (náást zijn gezin en het werk) ook een erg belangrijke pijler is. Overal waar Robin komt is men erg blij met zijn aanwezigheid; hij straalt rust uit, is altijd erg vriendelijk, is deskundig, heeft veel humor en heeft voor elk kind aandacht. Robin is een vakman die elk kind tot zijn/haar recht laat komen. Daar genieten ook de kinderen van SBO Diekmaat, basisschool Willibrordus Ruurlo en de kinderen van de Looschool in Zelhem regelmatig van. We zijn trots op onze collega en feliciteren Robin met zijn jubileum en we zullen hem na Coronatijd met ons team in het zonnetje zetten. Dat wordt een Beweeg Wijs feest voor familie en collega’s in de Beweeg Wijs hal voor jubilaris Robin en voor onze eerdere jubilarissen in Coronatijd, Mascha Warnshuis en Michel Ballast. We proosten op nog een lange en mooie samenwerking!